Veelgestelde vragen

Wat is Jean de Gand?
Jean de Gand is een stylish én duurzaam nieuw kledingmerk. We begonnen met T-shirtcollecties, en intussen maken we ook sweaters. Daarbij houden we ons lekker niet aan de seizoenen. Zodra we een tof nieuw idee hebben, lanceren we het! De volgende ideeën zijn al in ontwikkeling, er komt dus nog meer!

Wat is er zo uniek aan Jean de Gand?
We houden van wat stijlvol en mooi is, daarom werken we samen met de beste grafische designers. Hun ontwerpen worden in Gent op de ecologische en fairwear kledingstukken gedrukt. En ook uniek én duurzaam: voor de webshop doen we dat pas nadat je een bestelling hebt doorgegeven. Zo moeten we nooit onverkochte stocks weggooien. Ook dat is duurzaam.

Heeft Jean de Gand ooit écht bestaan?
Ja! Jean de Gand - of Jan van Gent - was de hertog van Lancaster. Hij werd net als ons fijne merk in Gent geboren, maar dan wel in 1340 al, in de Sint-Baafsabdij. 

Hebben jullie ook een fysiek adres?
Ja hoor! Al zijn we vooral een online shop: we bestaan echt en hebben een adres, vlakbij de Gentse Sint-Pietersabdij, aan de Kantienberg 22/001, 9000 Gent. Mocht er ooit wat zijn waarvoor we elkaar beter eens zien, dan kan je na afspraak daar terecht.  

Verkopen jullie ook in klassieke winkels?
In principe kan je de Jean de Gand-collecties alleen online kopen. We willen de fijne mensen die onze producten mee bedenken en maken correct betalen en daardoor is er te weinig marge om via de 'gewone' winkels te verkopen.

Klopt het dat jullie geen stock hebben?
Ja, onze webshop werkt zonder stock. In de klassieke modewereld wordt vrijwel alles op voorhand gemaakt in allerlei kleuren en maten. Waardoor de producenten en winkels soms met gigantische overschotten blijven zitten. Dat kan slimmer vinden we. Zodra je iets online bestelt, gaat het bij ons in productie. En gemiddeld een week later ligt het al bij jou in de bus. Alleen voor onze etalage en een fairwear beurs af en toe laten we wel eens op voorhand wat kleren maken, maar dat is zeer beperkt..

Hoe duurzaam zijn jullie producten?
Zo duurzaam mogelijk. We werken met textiel uit biokatoen dat een streng gecontroleerd fair wear-label draagt. Dat kopen we bij een groot Belgisch bedrijf dat ook goed de laatste trends volgt. We bedrukken pas als we een bestelling krijgen, ook dat is zo milieuvriendelijk mogelijk. En we proberen ook kleding te maken van een hoge kwaliteit die meer dan één seizoen meegaat. Daarom passen we onze prints ook niet de hele tijd aan.

Wie bedenkt de prints?
Het design van de bedrukking is van het allergrootste belang, daarin willen we beter zijn dan vele anderen. Stylish, en als het kan met een subtiele knipoog. Daarom werken we graag met zeer goede designers, zowel jonge talenten als ervaren rotten die hun sporen allang hebben verdiend. Zo kwam de eerste reeks T-shirts uit de koker van Kris Demey, ontwerper van al meer dan 850 boekencovers, waaronder tientallen voor bijvoorbeeld Herman Brusselmans en Lieve Blancquaert. De GNT-collectie maakten we met Clementine Hoens, een talent dat pas is afgestudeerd aan de LUCA School of Arts.

Hoe belangrijk is privacy voor Jean de Gand?
Superbelangrijk! Want onze kritische Gentse geest houdt absoluut niet van begluren en doorverkopen van gegevens. Daarom houden we alleen persoonlijke gegevens bij voor onze eigen administratie en verzamelen we met cookies alleen niet-persoonlijke gegevens om onze website te kunnen verbeteren. Maar nooit of te nimmer gaan we jouw persoonlijke gegevens doorverkopen aan anderen. 

Hoe kan ik betalen?
Simpel: met een kaart of online app. Een gewone bankkaart of een kredietkaart, zoals VISA of Mastercard. Zodra je betaling is gearriveerd, verwerken we de bestelling en sturen we je zo snel mogelijk je mooie, pas bedrukte Jean de Gand.

Zijn de prijzen met of zonder btw?
Alle prijzen zijn inclusief btw. Dat is in principe 21%.

Zijn er verzendkosten?
Verpakken en verzenden is niet gratis, maar voor de meeste producten is dat inbegrepen. De prijs die je bij het afrekenen ziet is ook de prijs die je betaalt. Mochten er ooit producten met een erg lage prijs worden verkocht, dan kunnen we een bijdrage in de kosten apart aanrekenen. Maar dat laten we dan wel weten vooraleer je koopt. 

Hoe kan ik jullie contacteren?
Het makkelijkst contacteer je ons via de contactpagina op deze website. Daarmee kan je ons iets laten weten, zelfs al is het drie uur 's nachts. Zodra we kunnen, lezen we je bericht en sturen we je een antwoord. Mocht je ons toch liever een goeie klassieke brief sturen, dan kan het naar dit adres: Jean de Gand, Kantienberg 22/001 in 9000 Gent.

Ik wil ineens 50 stuks kopen!
Wil je een extra grote bestelling plaatsen? Of een extra kleine sweatre, voor je kleinkind dat verjaart? Of een stijlvol ontwerp op maat, voor je bedrijf bijvoorbeeld? Dat kan! Neem best even contact op, dan bespreken we het samen.

© 2016 - 2023 Jean de Gand | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel